kar 0
webwinkel keurmerk inbouwledspots
kiyoh reviews inbouwledspots.nl

Halogeen lampen vervangen voor ledverlichting

Halogeen lampen vervangen
Halogeen vervangen door led

Halogeenlampen volledig vervangen door ledverlichting is altijd een goed idee. Ledlampen zijn namelijk een stuk energiezuiniger en hiermee kostenbesparend. Wanneer halogeenlampen in bestaande lampen zitten dan is het belangrijk om eerst goed naar de fitting te kijken. Er zijn namelijk verschillende soorten fittingen.

De fittingmaat staat meestal op de lamp zelf aangegeven maar ook op de verpakking van halogeenlampen of ledlampen. Deze fittingen zijn mogelijk:

  • GU10
  • GU5.3
  • G4
  • G9
  • 3-Fase railverlichting

GU10 halogeenlamp vervangen voor ledlamp

De meest voorkomende fitting is de GU10, deze kunt u eenvoudig vervangen door een led fitting. Dit levert een energiebesparing van 90% op. Bovendien gaan GU10 ledlampen ten opzichte van de GU10 halogeen lampen tot wel 15 keer langer mee.

GU10 halogeen vervangen voor led GU10

Een GU 10 lamp herkent u aan de twee pinnen die u in de fitting schuift. Uiteraard staat dit ook altijd op de verpakking aangegeven. In veel winkels zijn GU10 lampen verkrijgbaar, in ons assortiment vindt u de beste kwaliteit GU10 led lampen. Deze zijn in verschillende uitvoeringen leverbaar.

U kunt de GU10 halogeen lamp gewoon rechtstreeks door de GU10 led lamp vervangen, dit past altijd. Wilt u ledverlichting dimmen? Dan heeft u altijd een speciale led dimmer nodig. Daarnaast is het belangrijk dat de ledlamp ook dimbaar is. In hoeverre een ledlamp dimbaar is staat bij de productomschrijving aangegeven.

GU5.3 halogeen vervangen voor GU5.3 led lampen

Bij het vervangen van GU5.3 halogeenlampen door ledlampen bespaart u 90% aan energie. De ledlampen gaan gemiddeld 10 keer zo lang mee, dit is altijd een goede investering.

GU5.3 halogeen vervangen voor led

GU5.3 halogeenlampen werken op 12 volt en zijn herkenbaar aan de twee pinnen die vrij dicht bij elkaar zitten. De GU5.3 ledlampen werken op 220 volt. Dit betekent dat u ze niet één op één kunt vervangen. Hierbij maakt u gebruik van een led trafo 12v of u vervangt de GU5.3 halogeen met trafo door een GU10 ledlamp. De GU10 ledlampen kunt u namelijk rechtstreeks aansluiten zonder dat hiervoor een transformator nodig is.

Het is aan te raden om GU5.3 halogeenlampen in vochtige ruimtes zoals de badkamer of garage te vervangen voor IP 54 gecertificeerde ledlampen (spatwaterdicht). Daarnaast hebben we ook ledlampen met IP 67 in ons assortiment, deze zijn bestand tegen stromend water. Bekijk ons assortiment GU5.3 ledlampen of GU10 led lampen.

G4 halogeenlamp vervangen voor led

G4 halogeenlampen zijn kleine steeklampjes, herkenbaar aan de twee steekpennen aan het uiteinde. Deze lampjes van 12 volt werken met een transformator. Bij het vervangen van G4 halogeenlampen voor G4 led verlichting moet niet alleen de lamp maar ook de transformator vervangen worden. Hierbij kiest u dus voor een led trafo.

G4 Halogeen vervangen voor led g4

De G4 ledlampjes uit ons assortiment werken vaak samen met een halogeen- of led transformator. Hierdoor hoeft u uiteindelijk geen aparte led trafo aan te schaffen. Dit bespaart natuurlijk weer aan kosten maar ook aan ombouwen.

Twijfelt u of alles wel goed werkt? Schaf dan gelijktijdig een led transformator aan, uiteraard ook bij ons verkrijgbaar. Daarnaast hebben we geschikte led dimmers in ons assortiment.

G9 halogeen verwisselen voor led lampjes

Wilt u G9 halogeen lampen verwisselen voor led lampen? Ook dat is mogelijk. Wanneer u hiervoor kiest bespaart u 90% op de energiekosten. De lampen gaan ook nog eens 10 keer langer mee. Voor vervanging heeft u geen aparte transformator nodig. U kunt de G9 halogeenlampen dus één op één vervangen door G9 ledlampen.

G9 halogeen vervangen voor led g9

We hebben een mooi assortiment G9 ledlampen in verschillende wattages. Hierdoor is er voor elke situatie een geschikte ledlamp. Twijfelt u of het wel om een G9 lamp gaat? Deze heeft twee ‘lussen’ en is dus duidelijk herkenbaar. U kunt ook op de fitting van de lamp kijken, vaak zit hier een stickertje.

Veel van onze led lampen zijn dimbaar, het is dan wel belangrijk dat u ook een led dimmer gebruikt. Ook deze led dimmers vindt u in ons uitgebreide assortiment. Het dimmen van lampen is zeker aan te raden wanneer u de lichtintensiteit en hiermee de sfeer zelf wilt bepalen. Ideaal voor de woonkamer, keuken, serre of andere ruimtes.

3-Fase railverlichting door ledverlichting vervangen

Als laatste is er nog de 3-Fase railverlichting. Het gaat hier om halogeen spots die vooral worden toegepast in winkels, de horeca maar ook op kantoren. Daarnaast komen railspots ook wel in woningen voor. De 3-Fase railverlichting is ideaal voor ruimtes met een hoog plafond. Vervang de halogeenlampen voor ledlampen en bespaar tot wel 90% op de energiekosten.3-Fase railverlichting vervangen

U hoeft de halogeen railspots alleen maar te vervangen door led railspots, de rest kunt u gewoon laten hangen. Dit bespaart op de kosten en scheelt ook weer aan werk. Uiteraard is het ook mogelijk om voor een geheel nieuwe rails te kiezen.

Samenvatting halogeen vervangen door led

Om halogeen te vervangen is het belangrijk dat u goed naar de fitting kijkt. Er zijn vijf verschillende fittingen die u uitstekend kunt vervangen voor ledverlichting.

  • GU10 halogeen is één op één te vervangen voor ledverlichting
  • GU5.3 halogeen kunt u één op één vervangen door GU10 ledverlichting of u kiest voor een GU5.3 ledlamp met een led transformator van 12 volt
  • G4 halogeen is te vervangen door G4 ledlampen, ook dit kan in veel gevallen één op één
  • G9 halogeen vervangt u één op één voor G9 ledlampen
  • 3-Fase railverlichting is één op één te vervangen voor led railverlichting

Wilt u led lampen dimmen? Kies dan altijd voor een bijpassende led dimmer. Let erop dat u een halogeen transformator soms moet vervangen voor een (dimbare) led transformator.