kar 0
webshop keurmerk inbouwledspots
kiyoh reviews inbouwledspots.nl

Trapverlichting doe het zelf

Trapverlichting doe het zelf

 

Een goed verlichte trap komt als vanzelfsprekend de veiligheid ten goede. Toch is het kiezen van de juiste trapverlichting niet altijd een makkelijke keuze. Natuurlijk wil je de traptreden en de ruimte die toegang geeft tot de trap goed verlicht hebben, maar hoe kun je dat nu het beste aanpakken? Hieronder lees je een aantal voorbeelden van trapverlichting waarmee je stijlvolle en functionele verlichting kunt creëren voor trappen en traphallen.

 

De trap veilig verlichten

 Trapverlichting

Trapverlichting is een belangrijke keuze. Je wilt immers geen donkere hoeken of schaduwpunten op de treden want dit leidt al snel tot ongelukken. LED trapverlichting is een goede keuze als het gaat om trapverlichting. Ze bieden functionele verlichting en zijn daarnaast ook nog eens energiezuinig. Handig, want een trap moet gedurende de hele nacht goed verlicht zijn. Een trap is op veel verschillende manieren te verlichten. Zo kun je ervoor kiezen om de verlichting aan te brengen in de leuning of de wand, maar trappen kunnen ook vanaf het plafond worden verlicht door middel van inbouwspots. Wil je weten hoe je trapverlichting het beste aan kunt brengen en door middel van welke lampen? In dit artikel vertellen we je alles over het plaatsen van trapverlichting.

 

Wandverlichting bij de trap

 Trapverlichting inbouw

De meeste mensen kiezen ervoor om de trap te verlichten via de wand. Logisch, want in de meeste woningen is de trap tegen een wand geplaatst. Wandverlichting kiezen voor het verlichten van een trap is hiermee een eenvoudige keuze. Elektrische bedrading voor de lampen kunnen met deze vorm van trapverlichting makkelijk weggewerkt worden in de muur. Voor het aanbrengen van lampen aan de muur om de trap mee te verlichten kun je het beste gebruik maken van in of opbouwspots. Deze spots geven voldoende verlichting en zijn onopvallend weg te werken in de wand. De treden van de trap worden het beste verlicht als de LED inbouwspots ongeveer 15 cm boven een trede worden gehangen. Je hoeft niet iedere traptrede te voorzien van een spot, om de derde trede verlichting aanbrengen geeft een prachtige resultaat.

 

Verlichting voor de trap verwerken in de trapleuning

 

Wil je liever geen inbouwspots in de wand verwerkt hebben? Dan kun je er voor kiezen om en LED strip in de leuning van de trap te monteren. Doordat een leuning vaak al op een goede hoogte ten opzichte van de treden zit, creëren LED strips die zijn aangebracht in een trapleuning een onzichtbare maar zeer effectieve verlichting voor de trap.

 

Trapverlichting aanbrengen in het plafond

 

Als je beschikt over een enkele trap (dus als er zich geen trap boven de eerste bevindt) dan kun je trapverlichting in het plafond zelf aanbrengen. Plafondverlichting voor de trap kun je realiseren door middel van inbouwspots of hanglampen als dat beter bij je interieurstijl past. Het plafond gebruiken om trapverlichting in aan te brengen is zoals hierboven al beschreven alleen geschikt bij enkele trappen. Maak je gebruik van een bovenliggende trap die je naar de volgende verdieping brengt? Dan is plafondverlichting voor de trap vaak niet mogelijk omdat je niet weg kunt met de elektrische bekabeling voor de verlichting.

Een greep uit het assortiment


Trap verlichting